Lentils with Turkey Bacon / Lentejas con Tocineta de Pavo


Ingredients:
- 1 pound dry lentils
- Cold water
- 1 cup homemade or canned chicken broth
- 1/4 cup olive oil
- 1 small onion, finely chopped
- 1 rib celery, finely chopped
- 1 carrot, finely chopped
- 2 cloves garlic, finely minced
- 8 turkey bacon slices (chopped)
- Salt and pepper to taste
- 3 Tablespoons tomato paste, diluted in a little water

Preparation:
Clean lentils well by soaking them briefly and changing the water at least once. Put them in a 2-1/2-quart saucepan, add cold water to cover, and bring to a boil. Lower heat to simmer and cook until not quite done, about 45 minutes.
Warm the oil in a medium skillet, and saute the onion, celery, carrot, garlic, in the olive oil over medium heat until the onion is translucent and the vegetables are done, add the turkey bacon already chopped, before the vegetables are done and sautee for a little bit. Put the vegetables and turkey bacon in the lentils sauce pan and add tomato paste. Mix gently using a wooden spoon. Let them cook until they are tender. Add 1 cup of chicken broth. Taste and adjust the seasoning, if needed. Serve with white rice.

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Ingredientes:
- libra de lentejas secas
- agua fría
- 1 taza de caldo de pollo (casero o comprado)
- 1/4 taza de aceite de oliva
- 1 cebolla pequeña, finamente cortada
- 1 tallo de apio, finamente picado
- 1 zanahoria, finamente picada
- 2 ajos, finamente picados
- 8 tajadas de tocineta de pavo (picadas)
- Sal y pimienta al gusto
- 3 cucharadas de pasta de tomate, diluida en un poquito de agua

Preparación:
Limpia las lentejas y dejalas en remojo brevemente, cambiale el agua una vez durante el remojo. Coloca las lentejas en una olla mas o menos de 2 1/2 cuartos de galón y añade agua fría hasta cubrir las lentejas, y dejalas que hervan. Coloca en bajo y deja hervir a fuego lento y dejalas cocer por unos 45 minutos, aun no estarán totalmente cocidas.
Saltea en una sartén con el aceite de oliva la cebolla, apio, zanahoria, y ajo a temperatura media hasta que veas que la cebolla esta traslucida y los vegetales están listos, agrega la tocineta de pavo picada y salteala un poquito. Coloca los vegetales y la tocineta de pavo en las lentejas y agrega la pasta de tomate. Revuelve usando una cuchara de palo. Dejalas cocinar hasta que esten suaves.
Agrega 1 taza de caldo de pollo. Pruebala y ajusta la sazón de ser necesario. Sirve con arroz blanco.

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