Fresh Shrimp and Mango Ceviche / Ceviche Fresco de Camarón y Mango
Ingredients:
- 1 pound small cooked shrimps
- 1 cup mango in small dices (approximately 1/2 big mango)
- 1/2 cup ketchup
- 12 limes (the green ones)
- 1/4 cup orange juice
- 1/3 cup red onion finely chopped
- 1/2 cup bell peppers in small dices (red, green, orange, yellow whatever you have in your fridge)
- 1 tablespoon cilantro (chopped)
- 1/2 teaspoon garlic (mashed)
- 2 tablespoon dry white wine
- 2 tablespoon white vinegar
- 1 tablespoon extra virgin olive oil
- Salt and pepper to taste
Preparation:
Squeeze 10 limes in a bowl and put the small cooked shrimps marinating for 4 hours. After the four hours discharge the lime juice. Add the ketchup, vinegar, orange juice, squeeze 2 limes, cilantro, garlic, dry white wine, onion, bell pepper, extra virgin olive oil, salt and pepper to taste and mix all the ingredients.
Put in the refrigerator in a sealed container, for at least 1 hour so it gets cold enough to serve.
Serve chilled with salty / soda crackers or plantain chips.
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Ingredientes :
- 1 libra de camarones pequeños precocidos
- 1 taza de mango cortado en daditos pequeños (aproximadamente 1/2 de un mango grande)
- 1/2 taza de salsa de tomate
- 12 limones (de los verdes)
- 1/4 taza de jugo de naranja
- 1/3 taza de cebolla roja finamente picada
- 1/2 taza de pimentón en daditos pequeños (rojo, verde, naranja, amarillo, del que tengas en la nevera)
- 1 cucharada de cilantro (picado)
- 1/2 cucharadita de ajo (machacado)
- 2 cucharadas de vino seco blanco
- 2 cucharadas de vinagre blanco
- cucharada de aceite de oliva extra virgen
- Sal y pimienta al gusto
Preparación:
Exprime 10 limones en un recipiente y coloca los camarones pequeños cocidos a marinar por 4 horas. Después de las 4 horas retira el jugo de limón. Agrega la salsa de tomate, vinagre, jugo de naranja, exprime 2 limones, cilantro, ajo, vino blanco seco, cebolla, pimentón, aceite de oliva extra virgen, sal y pimienta al gusto y mezcla todos los ingredientes.
Coloca el ceviche en un contenedor tapado en la nevera, por lo menos una hora para que enfríe lo suficiente para servirlo.
Sirvelo frió con galletas saladas / galletas de soda o platanitos.
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